Projecten

Projecten verricht door NLuug25

Nluug25 is constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten om jonge mensen te stimuleren. Veel jongeren zitten in een sociaal isolement dankzij de digitale wereld. Bij Nluug25 willen we deze mensen niet zomaar achter het scherm wegrukken, want dat zou verkeerd werken. We mogen namelijk niet vergeten dat veel jongeren de computer juist als zekerheid zien. De spellen en programma’s die ze dagelijks gebruiken zijn onderdeel geworden van hun leven. Het is in feite hun vangnet. Daar maken we gebruik van, want juist dit vangnet is een manier om deze mensen in contact te laten komen met anderen. Dat doen we onder andere door middel van onze projecten.

Deze website

De website en de pagina die je op dit moment bezoekt, zijn een goed voorbeeld van de projecten die we doen. Deze website is opgezet door de mensen die lid zijn van onze organisatie. Wij hebben deze mensen aan het werk gezet, waarbij een vormgever, een tekstschrijver en een IT’er samen aan de slag gingen. Zij kwamen er al snel achter dat ze echt met elkaar aan tafel moesten gaan zitten om het project goed te laten verlopen. Na deze website hebben ze nog een aantal andere websites opgezet waarvoor ze ook vaak samen moesten werken met andere mensen. Een positief resultaat dus!

Projectgroepen

Nluug25 maakt gebruik van projectgroepen. Deze groepen zijn dynamisch en we doen er veel aan om dit te stimuleren. Toen we zagen dat een van de projectgroepen bezig was om een complete online spelomgeving op te zetten, hebben we contact opgenomen met Innogames om te vragen of zij nog ontwikkelaars nodig hadden.
Het antwoord was helaas nee, maar de mensen wisten wel een paar bedrijven aan te dragen. Drie van de mensen van deze projectgroep (Anthonie, Melanie en Ingrid) werken nu bij een softwareontwikkelaar voor online casinospellen bij leovegas. Zij komen daarbij dagelijks in aanraking met andere mensen, maar wat we veel belangrijker vinden, is dat zij hun vaardigheden nu dagelijks kunnen gebruiken. Dit bleek een goede stap voor hen te zijn, want de ontwikkelaar is bijzonder tevreden. Anthonie en Melanie komen overigens nog regelmatig langs op de bijeenkomsten van Nluug25. Voor Ingrid is dat was lastiger omdat zij naar Stockholm is verhuisd. Zij ging namelijk intern aan de slag bij de softwareontwikkelaar.

Nieuwe games

Na de afwijzing van Innogames zijn een aantal van onze leden rond de tafel gaan zitten. Aangezien de meeste van onze leden actieve gamers zijn, zagen ze met name kansen in de digitale wereld. Zij kwamen naar ons toe met het verzoek om het mogelijk te maken om een compleet nieuw online spel op te zetten op basis van Massive Multiplayer Online (MMO). Wij bij Nluug25 vonden dit een prachtig idee en daarom zijn we eerst op zoek gegaan naar sponsors. Dat is gelukt en het projectteam is op dit moment druk bezig met de ontwikkeling van het spel. Het gaat dan bijvoorbeeld om de invulling van de regels, de grafische aspecten en het opzetten van de website en de servers. Het MMO-team begon eerst met twee mensen, maar bestaat inmiddels uit 25 jongeren die dagelijks met elkaar bespreken hoe ze het meeste uit het spel kunnen halen. Zij ontwikkelen dus hun sociale vaardigheden door hun eigen computervaardigheden te gebruiken. Veel beter kan het niet worden!