Vereniging

 Team

Ons team bij Nluug25.nl bestaat uit 12 vakkundige medewerkers die dag en nacht, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar voor je klaarstaan. De vereniging Nluug25.nl is opgericht in 2009 door Frits en Harrie die beiden als schoonmakers werkten voor een Software Development bedrijf.

Tijdens hun dagelijkse werkzaamheden schrokken ze enorm van de levenloosheid van het personeel en besloten om deze arme zombies een kans te geven om van het ware leven te proeven. De kantoorruimtes deden hun denken aan gevangenissen uit de koude oorlog films. Er werd amper een woord gewisseld op de werkvloer. De ramen waren zelfs voorzien van tralies omdat het zelfmoordcijfer erg hoog was door medewerkers die aan de lopende band besloten om uit te leven te stappen.

Frits en Harrie waren twee avonturiers die verschillende landen hadden bezocht om hun favoriete sporten zoals surfen, bungee jumpen, raften en rotsklimmen uit te oefenen. Ze hadden elkaar ontmoet tijdens een groot feest in Acapulco en werkten op dat moment tijdelijk als schoonmakers bij de Software reus om hun nieuwe avonturen te kunnen financieren.

Beeldschermkluizenaars

Ze besloten dat deze sociaal gehandicapte jongeren een kans verdienden om te genieten van hun leven. Veel medewerkers in deze sector denken dat ze gelukkig zijn wanneer ze geen kritiek krijgen op hun werk en met rust gelaten worden. Ze hebben geen flauw benul van menselijke emoties of het streven naar andere doelen dan werkgerelateerde opdrachten. Ook viel deze doelgroep niet onder de vleugel van Amnestie International, Unicef of andere hulpverlenende instanties. Frits en Harrie zagen het als hun persoonlijke verantwoordelijkheid om deze kansarme doelgroep te begeleiden naar plezierige ervaringen, sociale contacten en emotionele ontwikkelingen. Dit wilden ze bereiken door activiteiten op te zetten die deze onderdrukte instincten weer zouden stimuleren. Het was alleen een groot raadsel hoe dat je deze beeldschermkluizenaars zou moeten benaderen. Zodra ze er eentje probeerden aan te spreken in de kantine waar de schuchtere lijkbleke programmeurs en developers een kopje koffie kwamen halen, reageerden ze bijna allemaal door hun blik af te wenden en zonder woord zich uit de voeten te maken.Praten was dus duidelijk nog te hoog gegrepen en Frits en Harrie zouden met een andere methode moeten komen om de computer programmeurs te kunnen benaderen zonder dat ze zich bedreigd zouden voelen. Ze probeerden het met emails. De programmeurs waren tenslotte vertrouwd met hun enige bron van informatie dus dit leek een logische benadering. Helaas werden de emails nooit geopend omdat ze de afzender niet kenden. Wie zou er buiten hun werkgever nu een email sturen? Ze kenden verder niemand en moeder wist niet eens hoe dat ze een computer moest gebruiken. Ze bleven dus onbeantwoord in hun inbox liggen. Frits en Harrie besloten om naar het laatste redmiddel te grijpen. Drastisch, onethisch en illegaal: LSD

Na het koffiezetapparaat te hebben voorzien van enkele druppels LSD werd het resultaat na 30 minuten duidelijk en verliep het benaderingsproces beter dan werd verwacht. Enkele medewerkers begonnen te giechelen als kleine meisjes, anderen keken voor het eerst tijdens hun carrière “echt” naar buiten en vroegen zich af wat zich daar afspeelde. Frits en Harrie hoefden de programmeurs niet eens meer te benaderen. Ze kwamen uit zichzelf naar de twee schoonmakers toe met vragen over de werking van de emmer met sop en hoe pijnlijk een tatoeage laten zetten was. Vragen die ze zich nog nooit eerder hadden afgevraagd en waarvan ze nieuwsgierig waren naar het antwoord. Er was die dag kermis in de stad en Frits en Harrie namen de vrolijke bende mee naar het centrum. 10 medewerkers hebben sindsdien nooit meer een stap in het bedrijf gezet en zijn nu 10 ijverige medewerkers van Nluug25.nl. Ze zijn er van overtuigd dat er nog veel meer computer programmeurs zijn die onze hulp hard nodig hebben en samen richtten ze Nluug25.nl op in 2009.